Hram la Biserica „Sfântul Mina” din Brașov

857

Credincioșii din cartierul brașovean „Noua” au trăit clipe de mare bucurie duhovnicească la sărbătoarea Sfântului Mina, când locașul lor de cult ocrotit de acest mare mucenic al Bisericii și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhipiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, slujitorii locașului de cult și alți slujitori ai sfintelor altare.

Credincioșii au umplut biserica din cartier și au primit binecuvântarea arhierească, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre perioada postului Nașterii Domnului și a explicat pericopele evanghelice rânduite de Biserică în această perioadă în care vom intra în această săptămână.

„Trebuie să reușim în această perioadă a postului să ne dezlipim de ceea ce credem că este numai al nostru și uităm că este darul lui Dumnezeu. Trebuie să păstrăm și să înmulțim din ceea ce ne prisosește nouă, pentru că postind facem economie, întâi pentru suflet, apoi pentru trup și putem să înmulțim faptele cele bune ca postul cu rugăciunea și faptele bune să fie călăuzitoarele noastre spre Hristos”, a subliniat ierarhul.

Ocrotire și ajutor

Biserica „Sfântul Mina” din cartierul brașovean „Noua” a fost prima biserică din oraș închinată acestui sfânt. Comunitatea din această parte a orașului este foarte apropiată de biserica lor și se implică în toate activitățile desfășurate de parohie.

„Am avut marea bucurie de a-l avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și am realizat această sinergie episcop-preot-popor. Sfântul Mina este un sfânt al rugăciunii și îi ocrotește pe credincioșii din această parte a Trasnilvaniei, dar și pe credincioșii din toate zonele noastre”, ne-a spus pr. Cornel Toma de la Parohia Brașov-Noua 2.

La final IPS Laurențiu a oferit doamnei Ariana Oana Bucur, inspector școlar general al județului Brașov, distincția Crucea Șaguniană pentru mireni, ca semn de apreciere pentru implicarea și sprijinirea învățământului brașovean.