Hram la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cartierul sibian Ștrand

1110

Credincioșii din cartierul sibian Ștrand au participat în număr mare la slujba Vecerniei închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii locașului de cult al comunității. Slujba religioasă a fost oficiată în seara premergătoare acestei mari sărbători de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, cei doi parohi ai bisericii, părintele Nicolae Crețu și părintele Gheorghe Mirel Șpan, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Vecerniei a fost oficiată și Litia, iar la final, IPS Laurențiu a vorbit credincioșilor despre însemnătatea slujbei Vecerniei, despre sfinții îngeri și rolul lor în mântuirea oamenilor. De asemenea le-a mulţumit preoţilor şi credincioşilor de la biserica sibiană pentru jertfa lor permanentă şi pentru eforturile din ultima perioadă pentru a înfrumuseța locașul de cult cu pictură.

„Suntem bucuroși că începem sărbătoarea hramului împreună, cu slujba de seară. Este pregătirea pentru ziua următoare și este cea mai frumoasă slujbă care ne pregătește pe noi pentru Sfânta Liturghie pentru că, fiind seara, are farmecul ei. Când totul merge spre odihnă sufletul nostru se înalță către Dumnezeu pentru a primi rugăciunile noastre, să ne ajute să trecem peste noaptea care urmează, dar și peste zilele care vor urma. Apoi încununăm legătura noastră cu Dumnezeu prin Sfânta Liturghie”, a spus ierarhul.

Zi de binecuvântare

Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cartierul sibian Ștrand a început a se zidi în 1997, când Mitropolitul Antonie Plămădeală a aşezat piatra de temelie. Doi ani mai târziu a fost finalizat demisol, iar slujbele religioase au fost oficiate în acest spaţiu. În 2007 a fost finalizată biserica, iar în 2013 a fost târnosită de IPS Laurențiu. În prezent, locașul este amenajat cu toate cele necesare slujirii și se lucrează la pictarea acestuia.

„Este o zi aleasă pentru noi prin faptul că anul acesta l-am avut în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, care a ascultat rugămintea noastră și a venit să se bucure alături de noi. Ne aducem aminte cu bucurie de faptul că în 2013, tot în ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Înaltpreasfinția Sa a venit în mijlocul nostru și a săvârșit sfințirea cea mare a bisericii noastre, atunci când am urcat de la demisol în sfânta noastră biserică”, a spus pr. Nicolae Crețu.

Ierarhul i-a binecuvântat pe toţi cei care au contribuit la zidirea acestei biserici şi i-a îndemnat să rămână în continuare buni credincioşi ai Bisericii străbune.