Hram la Mănăstirea Buneşti, judeţul Braşov

2085

Mulţimi de credincioşi au participat astăzi, 23 aprilie, la hramul Mănăstirii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Buneşti, judeţul Braşov. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Macarie Ţuţul, protopopul de Rupea, Alexandru Petrica şi slujitori ai sfintelor altare din parohiile învecinate cu aşezământul monahal. Slujba religioasă a fost oficiată la altarul de vară al mănăstirii, în prezenţa maicilor şi a numeroşi pelerini care au venit din toate mai multe zone ale Transilvaniei pentru a primi har şi binecuvântare la sărbătoarea Sfântului Gheorghe. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

La Sfânta Liturghie, arhimandritul Macarie Ţuţul a rostit un cuvânt de învăţătură prin care a subliniat învăţăturile Evangheliei citite în sâmbăta lui Lazăr, unde ni s-a prezentat minunea săvărşită de Mântuitorul Hristos înviindu-l pe Lazăr.

“Astăzi, Mântuitorul Hristos ne-a demonstrat că nu suntem chemaţi să fim morţi, ci suntem chemaţi să fim vii. Dumnezeu ne-a adus la viaţă şi acest lucru este o binecuvântare extraordinară”, a subliniat părintele Macarie Ţuţul.

Numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine, iar la final, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a vorbit credincioşilor despre viaţa şi minunile Sfântului Mucenic Gheorghe.

“Sfântul Gheorghe a mărturisit în faţa împăratului Diocleţian, care pornise prigoană împotriva creştinilor, că şi este creştin şi că-L iubeşte pe Hristos atât de mult încât nu se teme de nimic să-L mărturisească. Trăim astăzi vremuri în care interesul personal ne face să ne ascunde identitatea”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu un parastas de obşte, la care au fost pomeniţi toţi ctitorii şi binefăcătorii aşezământului monahal.