Icoana făcătoare de minuni de la Sihăstria Putnei a fost adusă la Sibiu

1241

Credincioșii din Sibiu și din împrejurimi au posibilitatea să se închine până miercuri, 24 octombrie, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Icoana este adusă în biserica Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

 Icoana făcătoare de minuni a fost adusă miercuri, 17 octombrie, la Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, iar credincioșii din cetatea transilvană și nu numai au posibilitatea să vină și să se roage Sfintei Fecioare pentru mijlocire înaintea Mântuitorului Iisus Hristos, ajutor pe calea mântuirii și ocrotire în viața pământească.

Locașul de cult este deschis în fiecare zi în intervalul orar 8.00 – 21.00, astfel încât pelerinii să aibă posibilitatea să cinstească această icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

În fiecare zi vor fi oficiate slujbe religioase la care credincioșii pot participa și pot cinsti această icoană făcătoare de minuni.

„Parohia noastră este prezentă aici de 20 de ani și luptăm împotriva bolilor și durerilor și ne alăturăm ostenelii și jertfei medicilor din spitalul de boli pulmonare, o jertfă cunoscute cu adevărat doar de Dumnezeu. Este o luptă pe viață și pe moarte în fiecare zi pentru a salva vieți și pentru a te lupta cu bolile care ucid. Luptăm împotrvia patimilor pentru că ele sunt rădăcina bolilor, iar această icoană are harismele ei pentru că este un dar care nu ne aparține nouă, ci este de la Dumnezeu”, ne-a spus preotul Cătălin Dumitrean de la biserica amintită.

Mii de închinători

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Putnei este la Sibiu în aceste zile cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și din purtarea de grijă a Presfințitului Damaschin Dorneanul, Episcopul-vicar al acestei Arhiepiscopii.

Credincioșii au venit în număr mare la bisericuța din lemn ocrotită de Sfântul Ierarh  Nectarie  din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu pentru a aștepta sosirea icoanei Maicii Domnului de la Sihăstria Putnei și s-au închinat cu multă evlavie. De asemenea, în toate aceste zile, mii de credincioși din Sibiu și împrejurimi au venit pentru a cinsti această icoană sfântă.

Icoana a fost dăruită Mănăstirii Sihăstria Putnei de către o familie evlavioasă din localitatea Putna și se află la închinare în partea stângă a naosului Bisericii „Bunavestire” a acestei mănăstiri. De-a lungul timpului icoana a făcut numeroase minuni celor care au cinstit-o cu multă credință și s-au rugat Maicii Domnului.