Ilie Mitea, pomenit la șase luni de la trecerea la cele veșnice

518

Ilie Dumitru Haralambie Mitea a fost pomenit astăzi, 22 decembrie, la șase luni de la trecerea la cele veșnice. Slujba de pomenire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul  Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian și alți slujitori ai sfintelor altare. La slujba religioasă oficiată la mormântului regretatului Ilie Mitea au fost prezenți familia, rudele și apropiații, veniți să se roage pentru odihna sufletului celui care le-a fost soț, tată, prieten.

La sfârșitul pomenirii IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre datoria pe care o avem de a ne ruga permanent pentru cei răposați.

„O datorie sfântă ne leagă pe noi de cei plecați dincolo și ea are la temelie dragostea care ne-a legat și care continuă spiritual. De aceea nu se termină totul chiar și aici în lumea aceasta cu înmormântarea. Suntem aici într-un loc impresionant și când ne amintim de momentele de tristețe pe care le-am petrecut cu cei dragi ai noștri plecați dincolo ne întristăm, dar făcând slujba de pomenire la mormântul celui plecat și văzând o mulțime de cruci și ascultând slujba care este de fapt una a Învierii, avem nădejdea în ajutorul și mângâierea venite de la Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

Ilie Dumitru Haralambie Mitea a trecut la cele veșnice pe 21 iunie 2018 într-un cumplit accident rutier. A fost membru în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Sibiului și în Adunarea Națională Bisericească și a sprijinit intens în timpul vieții activitățile misionare și culturale ale Bisericii Ortodoxe Române.