Încep taberele de vară din Arhiepiscopia Sibiului

1212

Peste 60 de copii și tineri vor participa în perioada 3-29 iulie la două tabere naționale de vară organizate de Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului și Centrul de Tineret „Seminarium Transsilvanicum”.

În taberele organizate de Arhiepiscopia Sibiului tinerii au posibilitatea să își petreacă timpul liber din vacanța de vară într-un mod plăcut și folositor, cu o echipă formată din animatori și specialiști în activitățile specifice din cadrul programului pregătit.

„Suntem o echipă de tineri inimoși, grupați în jurul Centrului de Tineret Seminarium Transsilvanicum, parte a Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului. Prin activitățile pe care le des­fășurăm, dorim să oferim tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber cu folos, de a se dezvolta armonios, într-un grup de oameni frumoși, cu principii de viață sănătoase.

Credem că este foarte important ca tinerii să aibă cât mai mult contact cu natura, cu nemijlocitul, cu tot ce poate fi o alternativă la televizor, calculator, telefon mobil etc. Participarea într-o tabără e o perioadă de respiro, de altceva: ai contact direct cu alți tineri de vârsta ta, participi la tot felul de jocuri și ateliere, la drumeții și seri de film. Tabăra nu îți garantează că o să îți schimbi viața și obiceiurile, dar îți poate arăta ce lucruri frumoase există în preajma ta, câte poți face, altfel decât stând în fața unui ecran”, a spus Alexandru Dădîrlat de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Prima tabără începe luni, 3 iulie, la Complexul „Izvorul Căprioarei” de pe Valea Avrigului, județul Sibiu. Este o tabără națională de limbă engleză în care tinerii au posibilitatea să-și pună în valoare cunoștințele și abilitățile de comunicare în această limbă de circulație inter­națională. Pe lângă exercițiile de conversație, jocurile și activitățile în limba engleză, tinerii vor participa la drumeții, activități sportive, foc de tabără și la programul de rugăciune.

A doua tabără organizată de Arhiepiscopia Sibiului este cea de tradiții și meșteșuguri care va avea loc în perioada 24-29 iulie, la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Andrei Șaguna” din Păltiniș, județul Sibiu. Participanții vor avea posibilitatea să învețe meșteșuguri tradiționale, cum ar fi crestătura în lemn, sau pictura populară. De asemenea, vor avea loc mai multe cursuri de dansuri populare și de interpretare instrumental și vocală.

„Obiectivul nostru este acela de a oferi participanților un timp minunat alături de noi și împreună unii cu alții. Dorim să împletim cât mai frumos activitățile non-formale, jocurile de cunoaștere, atelierele tematice, drumețiile, serile de film, cântecele, dar și scurte cateheze și câteva rugăciuni împreună”, a mai spus Alexandru Dădîrlat. Mai multe informații despre tabere și echipa de organizare se pot afla accesând site-ul haiîntabără.net sau pe mitropolia-ardealului.ro, categoria tabere.