Începe săptămâna de rugăciune pentru unitate creștină la Sibiu

846

 

Credincioșii din diferite confesiuni istorice din Sibiu au posibilitatea să participe în aceste zile la programul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Programul de rugăciune începe mâine, 18 ianuarie și se va încheia miercuri, 25 ianuarie.

Tema propusă în acest an pentru meditație în timpul săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştină este inspirată din textul scripturistic „Împăcarea – dragostea lui Hristos ne stăpânește” (2 Corinteni 5, 14).  Slujitorii din confesiunile creștine implicate în acest program vor avea posibilitatea să predice și să rostească cuvinte de învățătură și meditații pe marginea acestei teme propuse.

Programul săptămânii va începe la Sibiu mâine seară, de la ora 18.00, la Biserica reformată (calvinistă) unde reprezentanții celorlalte Biserici și credincioșii vor participa la rugăciunea organizată de gazde. Vineri, 20 ianuarie, de la ora 18.00, va fi rândul Bisericii Evanghelice (lutherane) să găzduiască rugăciunea creștinilor, în locașul de cult ocrotit de Sfântul Ioan.

Catedrala mitropolitană ortodoxă din Sibiu va găzdui duminică, 22 ianurie, tot de la ora 18.00 întâlnirea creștinilor, pentru ca marți, 14 ianuarie, întâlnirea să aibă loc la Biserica romano-catolică din Piața Mare. În ultima zi, gazdă va fi Biserica Ursulinelor (Greco-catolică), unde creștinii din oraș se vor aduna pentru a cere ajutor lui Dumnezeu în realizarea unității creștine în lume.

Chemarea la unitate

Din partea comunității ortodoxe din Sibiu vor participa la serile de rugăciune doi slujitori ai Catedralei mitropolitane, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” și pr. Gheorghe Streza. Cei doi reprezentanți vor rosti cuvinte de meditație în serile găzduite de alte confesiuni din oraș și vor transmite mesajul de pace și de chemare la bună-înțelegere și colaborare din partea comunității ortodoxe din Sibiu.

„Și în acest an vom participa la programul din cadrul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină împreună cu credincioșii care vor dori să vină la aceste seri. În Catedrala mitropolitană va fi oficiată slujba Vecerniei de un sobor de preoți format din slujitorii locașului de cult, după care un reprezentant al comunității evanghelice va rosti un un cuvânt de meditație pe marginea temei din acest an”, ne-a spus pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.