Îndemn stăruitor la donare de sânge

348

Răspunzând la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară privind scăderea numărului de donatori din această perioadă, Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române pentru donare de sânge.

În acest moment, nevoia de sânge este acută în multe unităţi medicale, deoarece există inter­venții chirurgicale care sunt amâ­nate în spitale din cauza acestei lipse.

Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate.

Un model de acţiune deosebită în acest sens este reprezentat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, care, pe perioada verii, în fiecare zi de miercuri, merg să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din București.

Campania „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română şi aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, a reușit până acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltați aproximativ 12.000 de litri de sânge.

Desigur, această campanie continuă, având speranţa că îi va încuraja pe mai mulţi români să fie solidari cu cei bolnavi.

Biroul de presă al Patriarhiei Române