Intalnire a preotilor din Protopopiatul Bran-Zarnesti

1323

 

La Biserica “Pogorârea Duhului Sfânt” a Parohiei Cristian II din judeţul Braşov s-au întrunit joi, 18 februarie, preoţii din Protopopiatul Bran-Zărneşti. Preoţii brăneni au fost însoţiţi de persoanele împuternicite să strângă semnături în vederea revizuirii Constituţiei României pentru apărarea familiei creştine. Întrunirea s-a făcut sub preşedinţia protopopului de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea, şi a avut ca scop analizarea activităţii de strângere de semnături şi întocmirea dosarelor în vederea avizării lor de către primarii celor 11 unităţi administrativ teritoriale din Ţara Bârsei. Activitatea de strângere de semnături a fost coordonată şi supravegheată din punct de vedere juridic de juristul Alexei Burlacu din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

 

Peste 10.000 de semnături

În cadrul întâlnirii a fost evaluată activitatea de strângere de semnături în parohiile Protopopiatului Bran-Zărneşti şi s-a hotărât continuarea acestei acţiuni a laicatului ortodox.

“La această întâlnire am constatat că, până la această dată, în parohiile componente ale Protopopiatului Bran-Zărneşti s-au strâns 10.120 de semnături şi s-a hotărât continuarea acestei acţiuni până la 1 martie 2016. Ne-am bucurat că am putut să fim folositori în această lucrare care priveşte societatea românească, cultura noastră, credinţa strămoşească şi perspectiva neamului nostru. Toate le-am împlinit cu binecuvântarea Părintelui nostru Mitropolit Laurenţiu, care cunoaşte valoarea esenţială a familiei creştine în istoria şi dăinuirea neamului românesc. Le mulţumim celor care s-au implicat ostenind pentru binele obştesc şi de asemenea mulţumim celor care au semnat având încredere în oamenii activi din Biserică şi din societatea civilă”, ne-a spus protopopul Gheorghe Colţea.

Autor: Ştefan Mărculeţ