Întâlnire catehetică la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig

1357

Proiectul educaţional implementat de Centrul pastoral-misionar “Sfântul Nicolae” din Hamba şi Liceul Teoretic “Gh. Lazăr” din Avrig continuă prin noi activităţi. Luni, 18 aprilie a avut loc o nouă întâlnire catehetică cu elevii liceului, pe tema “Călătorind cu Hristos spre Săptămâna Patimilor”.În prima parte a întâlnirii,  preotul Ioan-Remus Răsvan le-a explicat elevilor din clasele a V-a şi a VI-a cât de important pentru copii să crească într-o familie cu principii morale solide şi cu valori creştine, care să le ofere celor mici dragoste şi afecţiune.
“În partea a doua a catehezei, copiii au vizionat un film documentar numit <<Părintele Mihail Jar- tată a 400 de suflete>>, film care a durat aproximativ 40 de minute şi asupra căruia am intervenit cu mai multe completări legate de anumiţi termeni, contexte şi cazuri sociale diferite.
În ultima parte a catehezei au avut loc discuţii libere pe marginea acestui subiect”, ne-a spus pr. Ioan-Remus Răsvan.

Elevii au avut posibilitatea ca la final să-l asculte pe invitatul special al întâlnirii, tânărul Constantin Hurdubei, student al Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”din Sibiu, care le-a povestit elevilor experienţele sale din anii petrecuţi la un centru de plasament sau la diferiţi asistenţi maternali.
“Impactul a fost deosebit atât pentru toţi cei implicaţi în proiect, cadrele didactice Monica Bască şi Geanina Toader, cât şi pentru elevi”, ne-mai spus părintele Ioan-Remus Răsvan.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ