Întâlnire cu tinerii la Brașov

2099

Arhiepiscopia Sibiului a organizat la sfârșitul săptămânii o nouă întâlnire cu tinerii din Brașov . Întâlnirea cu elevii a avut loc la Colegiul Naţional “Unirea” și a avut tema “Arta de a trăi frumos”. Întâlnirea a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Copii și Tineret “Sfântul Sebastian” din Brașov și au participat peste 40 de tineri de la Colegiul Naţional “Unirea”, Colegiul Național de Informatică “Grigore Moisil”, Colegiul Național “Dr. Ioan Meşotă”, Colegiul Național “Emil Racoviță” şi de la Colegiul Național  “Nicolae Titulescu”.

Programul a cuprins o conferinţă suţinută de domnul Valer Rus, directorul Muzeului «Casa Mureşenilor» despre cum putem să trăim frumos fiind consecvenţi în lucrurile cu adevărat de valoare în societatea contemporană.

„Întâlnirea a continuat cu workshop-uri tematice coordonate de Andreea Gurguiatu, artist liric şi de profesorul Iulian Dascălu. Întâlnirea s-a încheiat cu diverse momente artistice, cum ar fi piese de teatru, muzică şi dans. În cadrul workshop-urilor tinerii participanţi s-au cunoscut şi au discutat despre tema dată folosind tehnici şi metode de educaţie nonformală”, ne-a spus inspectorul de misiune din cadrul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Flavius Sava.

Întâlnirea a fost foarte dinamică cu un final foarte diversificat unde „ne-am bucurat şi emoţionat de trăirile frumoase alături de tineri diferiţi dar foarte valoroşi care pun accent pe lucrurile cu adevărat folositoare, diversificând perspectivele culturale şi de activităţi pentru timpul liber”, ne-a mai spus Flavius Sava.

 

Autor: Ștefan Mărculeț