Întâlnire de 20 de ani de la absolvire, la Facultatea de Teologie din Sibiu

1762

Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, promoția 1992-1996, s-au reîntâlnit astăzi, 6 septembrie, la prestigioasa instituție de învățământ teologic. Teologii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

După 20 de ani de la absolvirea cursurilor de licență, teologii promoției 1992-1996 au avut posibilitatea să se roage din nou împreună în cadrul Sfintei Liturghii. Slujba religioasă a fost oficiată de Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului, absolvent al Facultății de Teologie din Sibiu în această promoție. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, protopopul de Săcele, Sorin Șerban și mai mulți slujitori ai Sfântului Altar din rândul absolvenților.

La finalul Sfintei Liturghii, în prezența IPS Mitropolit Laurențiu, a fost oficiat un Te Deum pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit de absolvenți în cei douăzeci de ani trecuți de la terminarea facultății. Mai apoi, soborul slujitor condus de PS Episcop Sofian Brașoveanul a oficiat un parastas pentru toți profesorii și colegii trecuți la Domnul.

„O întărire pentru ceea ce avem de făcut”

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe absolvenți pentru realizările pe plan profesional și familial, îndemnându-i să trudească și pe viitor la fel de mult pentru propovăduirea cuvântului evanghelic.

„Este un lucru minunat că ați venit la această întâlnire și că ați început această festivitate cu Sfânta Liturghie. Este și o cinste și o bucurie pentru frățiile voastre că în rândul dumneavoastră aveți și un episcop, pe Preasfințitul Părinte Sofian. Vă binecuvântăm pe toți și vă felicităm pentru realizările avute în ultimii ani. Noi vă dorim ca lucrarea pe care o faceți să fie încununată de succese mari”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Cuvântul de mulțumire din partea absolvenților a fost rostit de PS Episcop Sofian Brașoveanul. Ierarhul a amintit de clipele frumoase ale studenției și a subliniat nevoia ca, în societatea actuală, slujitorii Bisericii să lucreze neîncetat pentru mântuirea oamenilor.

„Doresc să mă fac glasul bucuriei care exprimă mulțumirea pentru ceea ce am primit în patru ani de facultate în această instituție, de la profesorii noștri. Am revenit după 20 de ani să săvârșesc o Sfântă Liturghie în această capelă, unde slujeam și în timpul studenției și unde mi-a plăcut foarte mult să slujesc. Ne bucurăm să ne revedem, pentru că aceste prilejuri ne aduc aminte de tot ceea ce am primit aici și sunt o întărire pentru ceea ce avem de făcut”, a spus ierarhul.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie din Sibiu, unde absolvenții și-au prezentat activitatea din ultimii ani, precum și împlinirile lor.

Autor: Ștefan Mărculeț