Întâlnire tematică în satul Vale, județul Sibiu

785

Credincioșii din Parohia Vale, Protopopiatul Săliște, județul Sibiu, au avut posibilitatea să participe la o întâlnire tematică organizată luni, 21 mai, în satul sibian. Tema întâlnirii a fost

 „România cu o singură gură și o singură inimă”, evenimentul fiind parte din manifestările din cadrul Anului omagial al unității de credință și neam și în cadrul Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri (1918-2018). Invitatul întâlnirii tematice a fost protopopul de Săliște, Petru Toader Damian, care a vorbit despre Marea Unire de la 1918, iar pe de altă parte a conturat eforturile care s-au depus în vederea atingerii acestui țel măreț al românilor și mai mult decât atât a evidențiat importanța păstrării unității de credință și neam.

„În cadrul întâlnirii s-a urmărit nuanțarea necesității rugăciunii de obște, rugăciune în care noi trebuie să ajungem cu ajutorul lui Dumnezeu una, să-L slăvim pe cel ce ține lumea în palmă ca și cum toți am avea o singură gură și o singură inimă, o singură pulsație a rugăciunii în sufletele noastre. Cum Dumnezeu e unul, Biserica e una sfântă, tot așa și noi trebuie să devenim una, în Hristos Iisus Domnul nostru. Fiind totodată și ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, au fost enunțate și câteva aspecte privind contribuția acestor mari personalități creștine la viața bisericii”, ne-a spus parohul de la Vale, Nicolae Constantin Oprișiu.

Conferința a fost organizată prin grija credincioșilor și a enoriașilor Parohiei Vale, sub coordonarea părintelui paroh Nicolae Constantin Oprișiu.