Întâlnirea tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului-Brașov, 10 iunie 2017

2412

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Brașov o întâlnire a tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului. La evenimentul organizat de Departamentul pentru tineret al eparhiei au participat peste 200 de tineri din cele 11 protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Întâlnirea tinerilor  din Arhiepiscopia Sibiului s-a desfășurat sub motto-ul „Bucuria Tinereții” și pe lângă participanții din protopopiatele eparhiei au fost prezenți la manifestări și membri ai asociațiilor de tineret din Sibiu și Brașov, cum sunt filialele Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, Asociația „Tinerii din ziua de azi” din Brașov și Organizația Tinerilor din Sibiu.

 În prima parte a întâlnirii tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului. Soborul slujitor a fost condus de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Ierarhul a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Întâlnirea a continuat cu ateliere interactive cu tema „Mărturisirea Credinței” și cu o conferință intitulată „Tinerii și Ortodoxia”. Conferința a fost susținută de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Întâlnirea tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului s-a încheiat cu vizitarea Muzeului „Prima Școală Românească” și a Bisericii „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului.