Întâlnirea tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului

3136

Sibiul a devenit gazdă, sâmbătă 22 octombrie, pentru sute de tineri ortodocși din cele cinci protopopiate ale județului Sibiu, la întâlnirea intitulată „Bucuria Tinereții”. Alături de aceștia, la întâlnire au fost primiți și oaspeți din Brașov, Făgăraș și Cluj-Napoca.

Manifestarea dedicată tinerilor din județul Sibiu a fost organizată de Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) și Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret. Reuniunea a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de Înalt­prea­sfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului, în Catedrala Mitropolitană. Cu această ocazie, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe tineri, apoi le-a vorbit despre semnificația Sfintei Liturghii și rolul ei în viața de zi cu zi.

„În cadrul manifestărilor dedicate <Anului omagial al edu­cației religioase a tineretului creștin ortodox> în Patriarhia Română, a avut loc o adunare a tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului, din Sibiu și împrejurimi. Am săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu preoți și diaconi tineri, responsabili cu educarea tineretului și împreună cu mulți tineri care au dat răspunsurile la Liturghia aceasta, astfel că a fost, într-adevăr o împreună slujire”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu. Ierarhul le-a ținut tinerilor o cateheză cu privire la slujba Sfintei Liturghii „pentru ca participarea noastră să fie una conștientă, știind că intrăm în cer pentru ca să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și devenim purtători de Hristos, hristofori, și mergem la casele noastre cu o bucurie pe care nu ne-o poate lua nimeni. Este bucuria pe care ne-o împărtășește Mântuitorul Iisus Hristos, bucuria învierii Sale”. La final, ierarhul le-a mulțumit orgnizatorilor aceastei întâlniri, responsabili cu educația tinerilor din întreaga Arhiepiscopie și tuturor celor implicați.

„Dorim să ne bucurăm și noi de tinerețea cuvântului lui Dumnezeu și a Bisericii lui Hristos care ne face, pe fiecare în parte, să ne simțim într-o bucurie deplină a unirii cu Hristos, aște­ptând sau pregătindu-ne pentru viața cea veșnică”, a mai spus IPS Mitropolit Laurențiu.

În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotonit preot pe diaconul Marius Tofan pentru Parohia Sibiu-Gușterița 2.

Întâlnirea a continuat cu ateliere interactive în mai multe săli de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, iar la final a avut loc un concert de muzică folk, în aula facultății, susținut de un grup de tineri din Brașov, condus de părintele Costin Butnar.

Alături de participanți din cele cinci protopopiate ale județului Sibiu, la întâlnirea „Bucuria Tinereții” ințiată de OTS, au fost și oaspeți din Brașov, Făgăraș și Cluj-Napoca, a spus pr. Vasile Dariciuc, coordonator în cadrul Departamentului eparhial de tineret. Participanții au fost încântați de întâlnire și au apreciat inițiativa OTS care a dorit să organizeze un eveniment cu ocazia serbării Sfinților Mărturisitori Ardeleni.