Întâmpinarea Domnului, sărbătorită la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1271

La praznicul Întâmpinării Domnului, în Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost oficiată Sfânta Liturghie de un sobor de preoți și diaconi condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. În sobor s-au aflat alături de slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și consilieri eparhiali.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Mulți dintre credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Pregătiți să-L întâmpinăm pe Domnul

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre praznicul din 2 februarie și însemnătatea acestuia în tradiția răsăriteană.

„Sărbătoarea aceasta este și pentru noi un prilej de a ne pregăti constant de a-L întâmpina pe Dumnezeu, de a ne duce în fața lui Dumnezeu unde ne așteaptă și El pentru că vorbim de Întâmpinarea Domnului făcută pentru fiecare dintre noi știind că există o mișcare dublă: Dumnezeu iese în întâmpinarea noastră, El este pregătit totdeauna și ne așteaptă cu brațele deschise, așa cum Îl vedem răstignit pe Cruce, însă așteaptă ca noi să venim și să-L întâmpinăm, ca El să ne întâmpine pe noi. Din rânduielile Legii Vechi respectate de Mântuitorul Iisus Hristos avem și noi rugăciunile pe care le facem pruncilor în prima și a opta zi de la naștere și apoi ceea ce numim noi «îmbisericirea» la 40 de zile, când pruncul este purtat pe brațe și adus în biserică și închinat lui Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii a fost lansat în mod oficial site-ul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Întreaga Lume, ediția 2018, care va avea loc la Sibiu în perioada 6-9 septembrie, iar odată cu această lansare s-a deschis oficial perioada de pregătire a organizării acestui eveniment important pentru Biserica noastră.