IPS Laurențiu a împlinit 71 de ani

5640

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a împlinit vineri, 12 octombrie, 71 de ani. Ierarhul a liturghisit în această zi la capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la facultatea sibiană și consilieri ai Arhiepiscopiei Sibiului. După Sfânta Liturghie, soborul de preoți și diaconi au oficiat un Te Deum, în prezența angajaților Arhiepiscopiei Sibiului, protopopilor din eparhie, studenților teologi, cadrelor didactice și a numeroși oaspeți.

 După Te Deum, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, a transmis felicitărilor și urările de bine din partea colectivului profesorilor de la instituția sibiană și din partea tuturor angajaților centrului eparhial.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi minunată, pentru această binecuvântare de a fi astăzi în Biserica Mântuitorului Iisus Hristos și pentru a-i aduce laudă, mulțumire, preaslăvire pentru toate darurile revărsate asupra noastră. Și darul cel mai mare pentru care astăzi Îi mulțumim este că suntem împreună la Sfânta Liturghie cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, aducându-ne aminte și mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru ziua în care a binevoit ca să vină în această lume ca binecuvântare pentru noi toți”, a spus părintele decan.

Bucurie și recunoștință

IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor pentru urările transmise și pentru frumoasa colaborare în toți acești ani de slujire ca Mitropolit al Ardealului și ca profesor de Liturgică la vechea academie andreiană, timp în care au fost realizate multe lucruri de folos pentru Biserică și pentru oameni.

„Timpul trece repede și bucuria pe care o avem acum și ocaziile pe care le avem de a provoca bucurie, sunt întotdeauna legate de bucuria Cerului. Toate acestea trebuie să le legăm de sursa bucurie, care vine de sus. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că, pe lângă faptul că există aceasta atenționare atunci când privești în buletin și vezi câți ani ai, există însă și recunoștința care trebuie să o prindem într-un cerc al comuniunii”, a spus ierarhul.

 Părintele Mitropolit a primit apoi felicitările personale, flori și urări de bine din partea celor care au venit să se roage în această zi pentru arhipăstorul lor.