IPS Laurențiu a liturghisit în Catedrala nouă din Deva

959

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a liturghisit în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva, județul Hunedoara. Ierarhul a liturghisit împreună cu Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și cu Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi, conform site-ului oficial al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Credincioșii din oraș au participat în număr mare la Sfânta Liturghie din ziua lăsatului de sec pentru Postul Sfintelor Paști.

PS Episcop Andrei a rostit omilia la pericopa evanghelică, despre post, despre lucrarea faptelor bune în ascuns și despre milostenie.

La finalul slujbei, PS Episcop Gurie a prezentat cele două volume, cu titlul „Din exilul păcatului la Masa Împărăției”, care cuprind cuvântări ale IPS Mitropolit Laurențiu la cele șase duminici care preced Postul Mare, două dinaintea Triodului și patru din perioada Triodului, respectiv la cele șase duminici din Postul Sfintelor Paști.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit apoi despre semnificația fiecăreia dintre cele douăsprezece duminici, subliniind frumuseţea duhovnicească şi liturgică a săptămânilor de pocăinţă şi nevoinţă sufletească dinaintea Învierii.

Sursa: episcopiadevei.ro

Foto: episcopiadevei.ro