IPS Laurențiu a liturghisit la Avrig în a treia zi de Paști

1272

În a treia zi de Paști, credincioșii din orașul Avrig, județul Sibiu, au avut posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. Ierarhul a liturghisit împreună cu consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, consilierul cultural eparhial, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, protopopul de Avrig, Vasile Gafton și ceilalți preoți din oraș. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de preoți și teologi condus de pr. Alexandru Szasz.

Credincioșii au participat în număr mare la liturghia arhierească, mulți dintre ei primind Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie în a treia zi de Paști.

„Pentru ca noi să fim la fel de bucuroși și de încredințați că Mântuitorul Iisus Hristos ni se arată mereu, iată că astăzi, Sfânta Biserică a rânduit să se citească o mărturie pe care o aduce tocmai Sfântul Evanghelist Luca: arătarea Mântuitorului Iisus Hristos către cei doi ucenici, Luca și Cleopa. Luca era tocmai evanghelistul care a consemnat aceasta, iar Cleopa era unul dintre ucenicii Mântuitorului. Este o mărturie pentru noi, cei de astăzi, care Îl întâlnim pe Mântuitorul Iisus Hristos, pentru că noi primim Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos prin Sfânta Împărtășanie și devenim purtători de Hristos”, a spus ierarhul.

La final pr. Vasile Gafton i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă în zi de mare praznic și i-a oferit în dar o cruce.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Avrig este un locaș de rugăciune ridicat în ultimii ani și care a fost împodobit recent cu pictură. Biserica va fi pregătită în viitorul apropiat pentru sfințirea picturii.