IPS Laurențiu a liturghisit la Brașov

1292

Credincioșii din Brașov au primit binecuvântare arhierească în Duminica Tuturor Sfinților prin vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiilor Brașovul Vechi 1 și 2. Părintele Mitropolit a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, parohii bisericii, Ionuț Margin și Constantin Puia, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly” din Brașov.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre cinstirea sfinților și mijlocirea acestora înaintea lui Dumnezeu pentru omenire.

„Sfinții nu ne mântuiesc, dar se roagă pentru noi, mijlocesc pentru noi. Sfinții sunt modele pentru că viața lor sfântă este de urmat pentru noi, au în fața lui Dumnezeu întâietate și mijlocesc pentru noi. Noi avem șansa să ajungem la un anumit grad de sfințenie, pentru că am văzut pe alții cum au ajuns. Conștiința păcătoșeniei ne face totdeauna atenți ca să nu mai greșim și să căutăm calea prin care putem să scăpăm de păcat. Păcatele le facem și cu voie și fără voie și nimeni nu este fără de păcat decât Bunul Dumnezeu. Dar El ne-a dat posibilitatea să ajungem la asemănarea cu El, adică la sfințenia posibilă omului”, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie Părintele Mitropolit a oficiat slujba Sfintei Taine a Botezului fiicei preotului paroh Ionuț Margin, prunca Maria. Părintele Ionuț Margin i-a mulțumit ierarhului pentru slujirea în biserica parohială și tuturor preoților și credincioșilor care au participat la această zi de sărbătoare a comunității brașovene.