IPS Laurenţiu a liturghisit la Făgăraş

1246

Credincioşii din oraşul Făgăraş, judeţul Braşov, au avut bucuria de primi binecuvântare arhierească în Duminica lăsatului sec de brânză. Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica “Sfântul Evanghelist Ioan” din oraş, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraş 1, Marius Corlean, preotul slujitor de la biserica făgărăşeană, Vasile Stan şi alţi preoţi de la bisericile din oraş. Ierarhul a sfinţit catapeteasma bisericii înainte de Sfânta Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii, iar mulţi dintre credincioşi au îmbrăcat costumele populare specifice Ţării Făgăraşului.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a prezentat  credincioşilor învăţăturile Evangheliei citite la Sfânta Liturghie şi le-a vorbit despre foloasele şi înţelesurile duhovniceşti ale postului.

La final, Părintele Mitropolit a oferit un hrisov şi un act de cinstire directoarei Liceului Teologic “Sfântul Constantin Brâncoveanu” din Făgăraş, Michaela Judele, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Şcolii Gimnaziale nr. 5, unde funcţionează acum liceul teologic menţionat.

Biserica „Sfântul Evanghelist Ioan”, locaşul de cult al Liceului Teologic din oraş a fost construită în perioada 2003-2006 şi a fost sfinţită în 2012, timp în care au fost efectuate mai multe lucrări de înfrumuseţare.

Autor: Ştefan Mărculeţ