IPS Laurentiu a liturghisit la Fagaras

913

În Duminica dinaintea Bobotezei, credincioşii Parohiei Făgăraş-Combinat au trăit clipe de bucurie duhovnicească la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului în Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi”, ridicată în această parte a oraşului în anii de după evenimentele din 1989. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Făgăraş 1, Marcel Dobrea, precum şi numeroşi slujitori de la parohiile şi mănăstirile din Ţara Făgăraşului. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi ai Liceului Teologic “Constantin Brâncoveanu” din Făgăraş, grup condus de prof. Gheorghe Malene.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre duminica care ne pregăteşte pentru întâmpinarea marelui praznic al Botezului Domnului.

La final, Părintele Mitropolit i-a mulţumit preotului Vasile Onciu, ctitor al bisericii din Făgăraş-Combinat, ieşit la pensie după mai bine de 56 de ani de slujire preoţească. Pentru această activitate pastorală impresionantă, părintele Vasile Onciu a primit distincţia “Crucea şaguniană pentru preoţi”, iar mai apoi a mulţumit tuturor pentru sprijinul oferit în lucrarea misionară din parohiile încredinţate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu instalarea noului paroh, părintele Gheorghe Bica. Noul preot paroh a primit de la ierarh misiunea de a continua lucrarea pastorală în această parohie deosebită a oraşului şi de a fi oamenilor de aici îndrumător spiritual şi sprijin în toate cele duhovniceşti.