IPS Laurențiu a liturghisit la Feldioara, județul Brașov

2129

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului în Parohia Feldioara, Protopopiatul Săcele, județul Brașov. Ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la locașul de cult, prin care zidirea a fost consolidată. În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, precum și alți slujitori ai sfintelor altare din parohii apropiate.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre sărbătoarea din 21 noiembrie și despre cinstirea Maicii Domnului. Mai apoi, ierarhul a felicitat comunitatea parohială păstorită de preotul Mircea Rusei pentru dăruirea lor față Biserica străbună.

„Dumnezeu să binecuvânteze dragostea și atașamentul deosebit pe care îl au credincioșii noștri față de Biserica lui Hristos. Să ne învrednicească Dumnezeu să parcurgem  cu nevoință această perioadă a postului pentru a ne bucura deplin în ziua praznicului Nașterii Domnului”,  a spus IPS Mitropolit Laurențiu. În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Ciprian Bolocan a fost hirotonit diacon, iar diaconul Ionuț Adrian Pâtea a fost hirotonit preot și va sluji ca misionar în cadrul Protopopiatului Bran-Zărnești.

Cu ocazia acestei vizite pastorale, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Feldioara a primit și al doilea hram, al Intrării în Biserică a Maicii Domnului.  Preotul paroh Mircea Rusei a fost hirotesit la final iconom stavrofor.

„Am săvârșit lucrări de renovare la sfânta biserică, lucrări de hidroizolație, drenaj și subzidire, încercând să stopăm apariția igrasiei care ataca pictura proaspăt restaurată. Lucrările au fost realizate împreună cu bunii credincioși din comună, cu sprijinul autorităților locale și în bună colaborare cu școala din localitate”, a spus preotul paroh Mircea Rusei.

Ierarhul a oferit distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” familiei Cornel și Violeta Câșlaru, precum și acte de cinstire mai multor binefăcători.