IPS Laurențiu a liturghisit la Huta, județul Cluj

475

În Duminica a cincea după Paști, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Parohia Huta, județul Cluj, cu prilejul sărbătorii fiilor satului. Ierarhul a liturghisit împreună cu mai mulți ierarhi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului – arhipăstorul locului.  Sfânta Liturghie a fost săvârșită la altarul de vară de lângă Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Huta. Din soborul de arhierei au mai făcut parte Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Soborul slujitor a fost întâmpinat, ca în fiecare an, de către credincioși îmbrăcați în frumoase costume populare românești.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, care a vorbit despre însemnătatea duhovnicească a primelor cinci Duminici din perioada Penticostarului, perioadă cuprinsă între Duminica Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și prima duminică după Rusalii – a Tuturor Sfinților.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, fiu al acestor meleaguri, a mulțumit tuturor pentru împreuna slujire în această frumoasă duminică, zi importantă pentru credincioșii parohiei Huta.

Sursa/foto: episcopiadevei.ro