IPS Laurențiu a liturghisit la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus

666

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit duminică, 23 decembrie, la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu slujitorii din obștea monahală, iar pelerinii și credincioșii din apropiere au participat în număr mare la slujba arhierească. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Vlad Nicolae a fost hirotonit preot, iar teologul Cătălin Socaciu a fost hirotonit diacon.

La finalul Sfintei Liturghii ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre perioada premergătoare marelui praznic al Nașterii Domnului.

„Mântuitorul Iisus Hristos se naște în lume pentru noi și pentru a noastră mântuire, iar întâmpinarea noastră trebuie să fie una reală, să simțim cu adevărat că ne întâlnim cu El, cu Hristos Care vine Prunc, dar Care se va jertfi pentru noi și pentru a noastră mântuire, cu Hristos Care este prezent real acum pe masa altarului și noi ne-am împărtășit cu El. Noi suntem foarte bucuroși în la acest praznic, este o bucurie pe care o are familia și despre familie vorbim tot timpul pentru că dacă pierdem esența, semnificația spirituală și lumească a familiei, am pierdut totul. În familie, când vine un copil, vine și cea mai mare bucurie și iată că acum vine Copilul Iisus, un Prunc Care nu se naște în peștera din Betleem acum, ci se naște în sufletul fiecăruia dintre noi dacă noi ne pregătim”, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie IPS Mitropolit Laurențiu a fost colindat de corul preoților din Protopopiatul Făgăraș.

Nou paroh la Victoria, județul Brașov

În aceeași zi ierarhul a instalat noul paroh al Parohiei Victoria II, județul Brașov, părintele Daniel Smădu. Ierarhul l-a prezentat credincioșilor pe noul preot paroh și le-a vorbit despre întreita slujire a preotului și despre îndatoririle duhovnicești și misionare pe care le are în comunitatea sa. Credincioșii au participat în număr mare la ceremonia de instalare a noului preot paroh și au primit binecuvântarea arhierească.