IPS Laurenţiu a liturghisit la Schitul din Răşinari, judeţul Sibiu

1539

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la praznicul Înălţării Domnului în biserica Schitului “Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Răşinari, judeţul Sibiu. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi şi a împărtăşit cu Sfintele Taine pe mulţi dintre credincioşii veniţi din satul sibian şi din alte localităţi ale Mărginimii Sibiului.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul şi soborul slujitor au oficiat un parastas pentru eroii neamului căzuţi pe fronturile de luptă pentru apărarea patriei.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre însemnătatea praznicului Înălţării Domnului.

“Mântuitorul Iisus Hristos i-a încredinţat pe ucenici că este mai bine să se ducă El la Tatăl pentru ca să vină Duhul Sfânt şi să continue lucrarea mântuitoare. Joia Înălţării Domnului este o zi de mare bucurie, dar este o bucurie care ne pregăteşte pentru marea împlinire a instituirii, a fundamentării Bisericii lui Hristos la Cincizecime. Este astăzi o zi a bucuriei pentru că Mântuitorul Iisus Hristos  a creat această bucurie, dar este şi o sărbătoare a întăririi credinţei noastre în dumnezeirea Sa şi mai ales în împlinirea făgăduinţelor Sale”, a spus ierarhul.

Schitul de la Răşinari a fost început în anul 2000 şi sfinţit în 2009. Obştea de maici este condusă de monahia Macrina Vieru şi se îngrijeşte de viaţa duhovnicească şi administrativă a aşezământului din Mărginimea Sibiului.

“Ne bucurăm foarte mult de vizita Înaltpreasfinţiei Sale în această zi de mare praznic şi îi mulţumim din suflet pentru bucuria făcută”, ne-a spus maica stareţă, monahia Macrina Vieru.