IPS Laurențiu a participat la hramul Catedralei episcopale din Miercurea Ciuc

552

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit luni, 1 octombrie, la sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, în Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc, locaș de cult care și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Părintele Mitropolit și ceilalți ierarhi invitați au sfințit noua catapeteasmă a catedralei și au binecuvântat lucrările de reînnoire a locașului.

Alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-au aflat Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul  Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și locțiitor de Episcop al Daciei Felix, înconjurați de de ieromonahi, preoți și diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup vocal al Catedralei Mitropolitane din Craiova. Înaltpreasfințitul Irineu a rostit un bogat cuvânt de învățătură despre Maica Preacurată, iar Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe toți la participarea la Referendumul din 6-7 octombrie pentru apărarea familiei.

Preasfințitul Andrei a mulțumit tuturor și a acordat dinstincții de vrednicie celor care s-au implicat în lucrarea de reînnoire a Catedralei Episcopale.

Sursa: episcopiacvhr.ro