IPS Laurenţiu a participat la şedinţa aniversară a Consiliului Judeţean Sibiu

680

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a participat astăzi, 27 aprilie, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Sibiu, întâlnire prilejuită de aniversarea a 24 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Şedinţa a fost inclusă în programul “Zilele Consiliului Judeţean Sibiu”, fiind invitaţi IPS Mitropolit Laurenţiu şi Episcopul Bisericii Evanghelice C.A., Reinhart Guib, foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, parlamentarii din judeţ, prefectul Cristian Roman, primarul interimar Astrid Fodor, reprezentanţi ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean, ai universităţilor sibiene şi alţi oaspeţi.

În cuvântul de binecuvântare şi de felicitare, IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat buna colaborare dintre Biserică şi autorităţile judeţene şi locale şi a transmis tuturor călduroase urări cu prilejul sărbătorilor pascale.

“Vine praznicul bucuriei, al iertării şi al luminii, Învierea Domnului şi vă transmitem cele mai sincere urări. Vă invităm pe toţi să participaţi la ceremoniile religioase oficiate în Noaptea de Înviere. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat la aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim. Este un lucru minunat pentru noi toţi să avem această bucurie de a primi de pe mormântul Mântuitorului Iisus Histos această Lumină Sfântă”, a spus ierarhul.

În cadrul şedinţei au transmis mesaje de felicitare oaspeţii participanţi, iar la final doamna Mariana Anghel a susţinut un scurt recital de pricesne.

Autor: Ştefan Mărculeţ