IPS Laurențiu a participat la primele manifestări din cadrul Zilelor Academice Clujene

1181

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a participat astăzi, 17 mai, la ședința festivă de deschidere a Zilelor Academice Clujene “Academia Română, 150 de ani în serviciul națiunii române”. Ședința festivă a avut loc în Aula Magna a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde au transmis mesaje președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, acad. Ioan Aurel Pop, rectorul universității gazdă, autoritățile locale și județene, precum și alți invitați.

Manifestările au continuat cu dezvelirea plăcii comemorative “Academia Română 150 de ani” și cu expoziția de carte științifică “Tradiție și Performanță în cercetarea academică clujeană”. Au fost lansate volumele omagiale dedicate împlinirii celor 150 de ani de existență a Academiei Române.

În programul manifestărilor au fost incluse și un concert al Coralei “Psalmodia Transilvanica” la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, un joc fecioresc tradițional înscris în patrimonial mondial “UNESCO”, susținut de formații de dans popular din județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud și Cluj și un concert extraordinar al “The young famous orchestra”.

 

Autor: Ștefan Mărculeț