IPS Laurențiu a premiat elevii olimpici la Religie și a acordat bursele „Antim Ivireanul”

3470

Elevii care au obținut cele mai bune rezultate la faza județeană a Olimpiadei de Religie de la Sibiu și la alte două concursuri au primit premii și diplome din partea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Festivitatea de premiere a avut loc astăzi, 8 iunie, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Au fost prezenți la eveniment inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Ștefan Firu, inspectorul de Religie, prof. Gabriela Frățilă, inspectorul de Religie din Arhiepiscopia Sibiului, Sorin Joantă, numeroase cadre didactice de la școlile și liceele din județul Sibiu, preoți și majoritatea celor 55 de elevi premianți.

IPS Mitropolit Laurențiu a oferit elevilor premii constând în cărți și bani, precum și diplomele prin care li se atestă locul ocupat în cadrul concursului respectiv.

“Au fost premiați astăzi elevii participanți la Olimpiada de Religie, la Concursul «Flacăra Ortodoxiei», unde au participat elevi de la clasele a V-a și a VI-a, și la concursul «Cultură și spiritualitate românescă», un concurs interdisciplinar, Religie și limba română. Am avut 55 de premianți și mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru că și în acest an ne-a oferit premiile în cărți și bani”, ne-a spus inspectorul Gabriela Frățilă.

După acordarea premiilor, inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Ștefan Firu a subliniat legătura firească dintre Școală și Biserică și i-a felicitat pe elevi și profesori pentru rezultate foarte bune la aceste competiții.

“Ne înscriem într-o tradiție firească, păstrată și continuată până în zilele noastre. Elevii merită din plin recunoștința noastră, dar vreau să mulțumesc și profesorilor și părinților pentru eforturile depuse. Vă felicit și vă asigur de tot respectul meu”, a spus inspectorul Ștefan Firu.

 

Bursele “Antim Ivireanul”

În cadrul aceleiași festivități, IPS Mitropolit Laurențiu a oferit cele trei burse “Antim Ivireanul”  pe care fiecare ierarh trebuie să le acorde în acest an elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La final, Părintele Mitropolit i-a felicitat pe elevii premiați pentru rezultatele deosebite din acest an școlar și i-a îndemnat să-și continue pregătirea în cele spirituale și nu numai.

“Noi avem multă încredere în voi și vă iubim mult pentru că sunteți viitorul Bisericii, al țării și al neamului nostru. Îi cinstim și îi prețuim pe profesorii voștri și insistăm mult de tot să fie ca niște părinți pentru voi.Să fiți stăruitori și să faceți bucurie profesorilor voștri, părinților voștri, școlilor unde învățați și nouă tuturor ”, a subliniat ierarhul.

După ceremonia de premiere, decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr i-a oferit ierarhului placheta și diploma comemorativă dedicate împlinirii celor 230 de ani de învățământ teologic ortodox la Sibiu.

 

Autor: Ștefan Mărculeț