IPS Laurenţiu a prezidat şedinţele preoţeşti din Protopopiatele Făgăraş 1 şi 2 şi Sălişte

1005

 

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a prezidat astăzi, 17 martie, şedinţele administrative din Protopopiatele Făgăraş 1 şi 2 din judeţul Braşov şi din Protopopiatul Sălişte, judeţul Sibiu.

Ierarhul a transmis preoţilor comunicările de ordin administrativ cu referire la parohii şi a prezentat ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Preoţilor din Ţara Făgăraşului li s-a prezentat noul protopop al Protopopiatului Făgăraş 1, Marius Corlean.

“Ne-am bucurat că am fost prezenţi la întrunirea lunară a preoţilor din Protopopiatele Făgăraş 1 şi 2, când l-am prezentat pe noul protopop de Făgăraş 1, pe părintele Marius Corlean, cel care l-a înlocuit pe părintele Marcel Dobrea, retras la parohie. Noul protopop va trebuie să ducă mai departe misiunea de protopop, o responsabilitate dublă, întâi faţă de preoţii pe care îi reprezintă şi de care se îngrijeşte, iar mai apoi faţă de ierarh. I-am urat mult succes noului protopop Marius Corlean, un preot absolvent de psihologie şi doctor în Teologie, care a lucrat şi l-a ajutat pe părintele Marcel Dobrea cât a fost protopop. Nădăjduim că va face o lucrare bună, minunată, mai ales acum când avem nevoie de activitate diversificată, nu doar de cea liturgică, ci şi de o misiune social-filantropică. Avem o responsabilitate faţă de semenii noştri aflaţi în neputinţă şi care au nevoie de ajutorul nostru”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

 

Solidaritate şi misiune

La întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Sălişte, judeţul Sibiu, s-au discutat diferite probleme pastorale pe care le întâmpină preoţii în parohii şi proiectele de ajutorare între comunităţile de credincioşi.

“Trebuie să conştientizăm fiecare în parte răspunderea pe care o avem acum prin noile rânduieli şi legiferări privind activitatea financiară din parohii. De asemenea, am discutat cu preoţii despre lucrarea de într-ajutorare dintre parohii şi am identificat parohiile care pot ajuta şi cele care trebuie ajutate ”, a mai spus Părintele Mitropolit.

Întâlniri similare vor avea loc în perioada următoare şi în celelalte protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului.

Autor: Ştefan Mărculeţ