IPS Laurențiu a primit titlul de profesor emerit al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

2751

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a primit joi, 24 noiembrie, titlul de profesor emerit al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Ceremonia a avut loc în Sala Senatului, în prezența președintelui Senatului universitar, prof. univ. dr. Horațiu Rusu, a rectorului universității, prof. univ. dr. Ioan Bondrea și a membrilor înaltului for de conducere a instituției de învățământ superior.

Titlul onorific a fost acordat IPS Mitropolit Laurențiu pentru a încununa întreaga activitate academică remarcabilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Totodată, acest titlu onorific este expresia recunoștinței pe care universitatea sibiană o exprimă față de unul dintre profesorii remarcabili, cu o activitatea academică deosebită.

„Un moment deosebit din viața mea”

La finalul ceremoniei, IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit conducerii universității pentru primirea acestui titlu onorific și pentru colaborarea foarte bună în anii trecuți în dezvoltarea  învățământului teologic și nu numai.

„Vă mulțumesc pentru această distincție onorifică pe care mi-ați acordat-o. Sunt clipe emoționante pentru mine, pentru că nu este un moment simplu. Este bine că ne-a ajutat Dumnezeu să ajungem acest moment deosebit din viața mea. Este o cinste pe care o acordați în primul rând Facultății de Teologie Ortodoxă «Sfântul Andrei Șaguna» de care nu m-am despărțit, chiar dacă activitatea mea didactică s-a întrerupt. Sunt responsabil în fața Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru această facultate și voi fi până la sfârșitul vieții. Îmi exprim mulțumirea pentru buna colaborare, pentru relația academică și administrativă bună între Universitate și Facultatea noastră. Vom continua să avem aceleași relații bune și să putem sprijini facultatea noastră, care la rândul ei trebie să-și păstreze un loc de frunte, un loc firesc în cadrul universității noastre”, a spus ierarhul.

Autor: Ștefan Mărculeț

img-20161124-wa0000 img-20161124-wa0001 img-20161124-wa0002