IPS Laurențiu a resfințit Catedrala din Windsor, Canada

910

În perioada 29 iunie-2 iulie, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a participat la mai multe manifestări duhoivnicești în Canada. Astfel, vineri, 29 iunie, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, în Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Windsor, după care a urmat un „Te Deum”. Mai apoi, IPS Laurențiu Streza a susținut conferința intitulată „Unitatea de credință și neam. Centenarul Marii Unirii” în cadrul celui de-al doilea Congres al Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei găzduit de Catedrala „Sfântul Gheorghe” din Windsor, Canada, unde paroh este părintele George Săndulescu. Părintele Mitropolit a evidențiat în conferință legăturile bisericești din Țara Românească și Moldova cu Transilvania, realizarea și circulația cărților Bisericești, cultivarea unitătii de credință și neam prin slujirea cultică, jertfelnicia slujitorilor Bisericii în mărturisirea unitătii de credință și neam, Reprezentarea Bisericii în actul Unirii din 1918, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, promotor al unității de credință și neam, semnificația Catedralei Mântuirii Neamului.

Părintele Mitropolit a îndemnat pe cei prezenți la finalul conferinței la unitate și promovarea  tradițiile și datenele românești: “Unitatea de credință și neam constituie moștenirea sfântă pe care am primit-o de la vrednicii noștri înaintași, pe care cu multă cinstire îi comemorăm in acest an. Cu deplină responsabilitate, acest dar, al unitâții și al dreptei credințe trebuie să-l predăm mai departe, urmașilor noștri, copiilor noștri.”

Duminică 1 iulie, Părintele Mitropolit a resfințit Catedralei „Sfântul Gheorghe” din Windsor împreună cu PS Episcop Ioan Casian, iar luni, 2 iulie,  cei doi ierarhi au liturghisit la hramul Bisericii „Sfântul Ștefan cel Mare” din Oshawa, unde preot paroh este părintele Petre Busuioc.