IPS Laurențiu a sfințit Drapelul Național la Catedrala mitropolitană din Sibiu

891

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a sfințit marți, 25 iunie, drapelul care va fi arborat în Piața Mare din Sibiu. Ceremonia dedicată Zilei Naționale a Drapelului va avea loc miercuri, 26 iunie, de la ora 10.00, iar drapelul sfințit la Catedrala mitropolitană va fi arborat în fața Primăriei Sibiu.

Garda militară a Drapelului a fost prezentă la slujba de sfințire oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu de IPS Mitropolit Laurențiu, împreună cu un sobor din care au făcut parte vicarul eparhial, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel și alți slujitori ai sfintelor altare.

La finalul slujbei de sfințire, ierarhul a vorbit despre însemnătatea acestui moment binecuvântare pentru comunitatea sibiană și pentru întreg poporul român.

„Am binecuvântat acest Drapel național și el este binecuvântat în toate bisericile noastre pentru ca mâine, de Ziua Drapelului, să fie înălțat pe catarg și să ne transmită nouă exact ceea ce am invocat în rugăciunea aceasta: cele trei culori să ne aminteasă nouă de azurul credinței, credința în nemurire și în viața veșnică, de soarele nădejdii, care unește credința cu iubirea, și de văpaia iubirii pe care toate le desăvârșește. Suntem plini de emoție când privim la acest însemn al identității naționale și când ne gândim că a fost sfințit cu jertfa atâtor generații de eroi. În același timp îi cinstim pe cei care îl onorează, îl înalță pe catarg, ostașii Armatei Române. Noi, românii, Îl cinstim pe Dumnezeu și ne iubim Patria pe care Dumnezeu ne-a lăsat-o nouă”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Drapelul sfințit a fost așezat mai apoi pe Sfânta Masă din altarul Catedralei mitropolitane de unde va fi dus pentru arborare în Piața Mare.