IPS Laurențiu a sfințit o troită ridicată în cinstea eroilor din Dârstele Brașovului

1343

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba Vecerniei în Biserica „Sfânta Treime” din Brașov-Dârste, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, parohii bisericii, Iosif și Vasile Bogdan, precum și alți preoți din oraș. La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu i-a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru clerici” părintelui Iosif Bogdan, ca apreciere a întregii activități pastorale.

Ierarhul a participat apoi la o procesiune în cartierul brașovean spre o troiță închinată eroilor din Dârste căzuți la datorie pe câmpurile de luptă, în special în timpul primului război mondial. IPS Laurențiu a sfințit această troiță, iar la final a vorbit despre datoria noastră de a ne cinsti înaintașii, eroii căzuți la datorie, cei care se bucură de aceeași cinste ca și martirii.

„Eroii sunt cinstiți de Biserică în rândul celor drepți, pentru că jertfa lor este jertfă de sânge. Noi cei care trăim astăzi suntem obligați să fim recunoscători și să-i cinstim așa cum se cuvine. Îi cinstim pe eroi cinstindu-L mai întâi pe Mântuitorul Iisus Hristos Care S-a jertfit pentru noi pe Cruce, Îl cinstim pe Cel care i-a preamărit pe eroi și le-a rânduit un loc de cinste în Împărăția Cerurilor”, a subliniat ierarhul.

La final, a fost oficiat un parastas pentru eroii din Dârstele Brașovului căzuți pe câmpul de luptă.

Autor: Ștefan Mărculeț