IPS Laurenţiu a sfinţit o troiţă şi un Centru de zi pentru copii din Braşov

1717

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a sfinţit marţi, 12 aprilie, o troiţă de la Seminarul Teologic “Dumitru Stăniloae” din Braşov. Ierarhul i-a binecuvântat pe elevi şi pe cadrele didactice şi i-a îndemnat pe viitori slujitori ai sfintelor altare să se pregătească intens pentru misiunea pe care o vor primi în viitor.

“Când învăţaţi a teologhisi, a vorbi despre Dumnezeu, trebuie să ştiţi că este cel mai frumos lucru pe care poate să-l facă omul în această lume. Teologhisirea începe de la rugăciune. Când ne facem semnul Crucii, teologhisim, când ne facem rugăciunea la masă, teologhisim, când ne facem rugăciunile, vorbim cu Dumnezeu. Învăţăm nu doar cine este Dumnezeu, ci mai ales cum trebuie să-L urmăm pe El şi atunci ne pregătim un viitor care depăşeşte lumea aceasta, timpul acestei vieţi”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Troiţa sfinţită de Părintele Mitropolit a fost donată de familia unui elev seminarist. Sfinţirea ei a fost o adevărată sărbătoare pentru instituţia de învăţământ teologic.

“Suntem cu totul recunoscători lui Dumnezeu şi oamenilor care s-au jertfit pentru acest moment, şi nădăjduim să ne arătăm vrednici de cinstea aceasta venită din partea oaspeţilor, a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu, şi a tuturor celor care au fost alături de noi astăzi”, ne-a spus directorul instituţiei, pr. prof. Ionuţ Pop.

 

Sfinţirea Centrului din Parohia Braşov-Triaj

În aceeaşi zi, IPS Mitropolit Laurenţiu a sfinţit noul Centrul  de zi pentru copii al Parohiei Braşov-Triaj. Aici, 25 de copii proveniţi din familii defavorizate primesc zilnic hrană caldă şi sunt ajutaţi să îşi facă temele.

“Este o lucrare socială, filantropică, pe care suntem obligaţi să o împlinim, pentru că la sfârşitul veacurilor, la Judecata finală, nu vom fi întrebaţi ce am realizat pentru noi, ci dacă l-am ajutat pe cel flămând, l-am îmbrăcat pe cel gol, l-am cercetat pe cel în suferinţă, sau pe cel privat de libertate. Dacă ne-am îndreptat atenţia spre aceşti oameni, care au nevoie de ajutorul nostru, L-am ajutat pe Hristos”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Proiectul parohiei este sprijinit de familii de credincioşi din comunitate.

“Am căutat să avem în activitatea noastră o atenţie deosebită faţă de copii. Pe de-o parte , pentru că sunt o serie de familii cu probleme în această parohie, copii cu probleme sociale sau financiare, iar pe de altă parte pentru că în această parohie am crescut şi eu şi am dorit, atât cât este cu putinţă, să întorc ceva acestei comunităţi. Toate aceste lucruri au fost posibile datorită dragostei credincioşilor din această parohie”, ne-a spus preotul paroh Ian Manea.

Ierarhul a vizitat în aceeaşi zi şi sediul Asociaţiei “Tinerii din ziua de azi”, unde mai mulţi elevi şi studenţi pictează icoane pe sticlă şi lemn. Atelierul de artă iconografică se desfăşoară în perioada 11-15 aprilie, cu implicarea profesorilor de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii “Tiberiu Brediceanu” din Braşov.

Autor: Cristi Curta