IPS Laurenţiu i-a binecuvântat pe cei mai noi ofiţeri de la Sibiu

1478

 

 

IPS Mitropolit Laurenţiu a oficiat astăzi, 4 martie, o slujbă de binecuvântare a militarilor şi i-a felicitat pe cei peste 30 de ofiţeri care s-au pregătit în Centrul de instruire pentru comunicaţii şi informatică “Decebal” din Sibiu şi au absolvit cursurile de specialitate.

“Vă îndemn să nădăjduiţi totdeauna la acest ajutor pe care Dumnezeu vi-l acordă dacă îl solicitaţi. Veţi avea nevoie de ajutorul divin când va trebuie să luaţi decizii mai mici sau mai mari, dar importante nu doar pentru dumneavoastră, sau pentru Armată, ci pentru întreaga ţară. Să vă raportaţi întodeauna la dreptatea supremă, la adevărul suprem şi la iubirea desăvârşită care vine de sus”, a spus ierarhul.

Binecuvântare ahierească au primit în aceeaşi zi şi cei 35 de absolvenţi ai cursului de bază de artilerie terestră şi artilerie antiaeriană de la şcoala militară sibiană specializată în aceste arme. Tinerii absolvenţi au urmat timp de şase luni cursurile de perfecţionare în centrele militare de specialitate din Sibiu şi au devenit o importantă componentă a resursei umane din Armata Română. După slujba religioasă, ierarhul le-a urat mult succes absolvenţilor în cariera militară şi a subliniat responsabilitatea pe care o au militarii în misiunile lor.

 

Şefii de promoţie au primit diplome de merit şi felicitări din partea comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu”, colonelul prof. univ. dr. Alexandru Rizescu şi de la comandantul Centrul pentru Instruire Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană “Ioan Vodă”, colonelul dr. Georgel Oprean.

Ierarhul a vizitat cu această ocazie şi capela centrului militar. Ceremoniile de la Sibiu s-au încheiat cu paradele militare ale comandamentelor prezente.

Autor: Ştefan Mărculeţ