IPS Laurențiu, în soborul arhiereilor care a sfințit Biserica din Sâmbăta Nou, Tulcea

1001

Credincioși din Eparhia Tulcii au participat, în data de 4 noiembrie 2017, la resfințirea Bisericii Sfântul Cuvios Ioan Rusul din localitatea Sâmbăta Nouă. Slujba de binecuvântare a lucrărilor a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu șase ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Din sobor au făcut parte:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos;
  • Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor;
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei;
  • Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Tulcenii prezenți la eveniment au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul. Acestea au fost aduse de o delegație condusă de IPS Varsanufie.

În continuare, cei șapte ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupurile psaltice Tronos și Sfântul Ioan Rusul. Invitați speciali au fost protopsalții Achilleas  Chaldaiakis și Iordanis Diamantidis din Grecia.

La final, Episcopul Tulcii a oferit distincția Crucea Sfântului Iachint de VicinaÎnaltpreasfințitului Părinte Varsanufie și Preasfințitului Părinte Ignatie. De asemenea, părintele paroh Mădălin Adrian Iscru a primit din partea ierarhului o diplomă de vrednicie. La rândul său, Arhiepiscopul Tomisului a oferit părintelui Adrian Crucea Sfântului Apostol Andrei.

Sursa: basilica.ro