IPS Laurențiu, în vizită la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov

1433

 

Profesorii și elevii Liceului „Andrei Mureșanu” din Brașov au avut bucuria de a primi vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a sfințit instituția de învățământ și a vizionat o piesă de teatru religios jucată de elevii clasei a II-a B.

Vizita ierarhului a avut loc marți, 23 mai, și a marcat inaugurarea lucrărilor de renovare interioară a liceului brașovean, în mod special a spațiilor unde învață micuții din învățământul primar. Între Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov și Arhiepiscopia Sibiului, prin Protopopiatul Brașov, există o colaborare foarte bună, în cadrul liceului funcționând și Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloae” din oraș

Părintele Mitropolit a oficiat o slujbă de sfințire, în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Brașov, a directorului liceului, prof. Niculae Cioc, a cadrelor didactice, a elevilor și a părinților.

„A fost o manifestare extraordinară. Piesa pe care au interpretat-o copii a a avut niște mărturii cutremurătoare despre sfinți, niște mărturii atât de pătrunzătoare prin puritatea copiilor și prin sinceritatea celor care fac aceste mărturii. Toți am fost chemați prin mărturia copiilor să-i imităm pe sfinții lui Dumnezeu ca să ne putem bucura și noi de o viață curată și sfântă aici, pe pământ, pentru a ne câștiga viața veșnică”, ne-a spus ierarhul.

Pictură pe sticlă și pelerinaje

Serbarea organizată în cadrul liceului a marcat și finalizarea proiectului religios și educativ „Biserica și rugăciunea din sufletul copiilor”, prin care elevii au avut posibilitatea să participe la diverse activități spirituale și de creație. Elevii implicați în proiect din clasa a II-a B au jucat o piesă de teatru religios intitulată „Sfinții, prietenii copiilor” și au interpretat mai multe cântece.

„Proiectul nostru a promovat trezirea sentimentului religios și a urmărit sădirea rugăciunii în sufletele elevilor. Am avut mai multe activități în cadrul proiectului, elevii au pictat icoane pe sticlă, au vizitat multe biserici și mănăstiri din Arhiepiscopia Sibiului și astăzi am finalizat proiectul prin această scenetă. Doresc să mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru că ne-a vizitat și că a coborât în cetatea Brașovului ca să ne binecuvânteze”, ne-a spus profesoara de învățământ primar Maria Simodi Erneanu, coordonatorul  proiectului menționat.