IPS Laurențiu își cinstește astăzi sfântul ocrotitor

1849

 

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, își sărbătorește astăzi, 10 august, ziua onomastică. În ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Laurențiu a fost oficiată o slujbă de mulțumire în reședința mitropolitană.

Slujba de Te Deum a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în prezența consilierilor eparhiali, a mai multor protopopi din eparhie, a conducerii Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, a colaboratorilor de la centrul eparhial și a mai multor preoți veniți la reședința mitropolitană pentru a-l felicita pe IPS Mitropolit Laurențiu cu ocazia onomasticii.

După slujba de Te Deum vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea a transmis felicitările și gândurile cele bune din partea tuturor ostenitorilor de la centrul eparhial și din partea celor prezenți la sărbătoarea de la reședința mitropolitană.

„Unim acest moment de prăznuire a Sfântului Mucenic Laureniu cu încă un moment în care, preluând acest nume, ați primit pe umerii sufletului și sarcina plină de responsabilitate a arhieriei. Mulțumim că ne-ați dat acest prilej de a fi alături de Înaltpreasfinția Voastră și a vă arăta prin aceasta o mică părticică din dragostea noastră, din recunoștința noastră pentru tot cea ce însemnați pentru noi, pentru Arhiepiscopia noastră și pentru Mitropolia noastră. În toată viața și activitatea pastorală, misionară, educațională, culturală, social-filantropică și administrativă a Mitropoliei Ardealului ați lăsat pecete de vrednicie, pentru care vă mulțumim și dăm slavă lui Dumnezeu. Îl rugăm pe Sfântul Mucenic Laurențiu, pe toți sfinții și mai ales pe Maica Domnului, pentru a cărui praznic ne pregătim acum prin post și rugăciune, să mijlocească mai departe către Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și puteri sporite pentru a sluji mai departe cu toată responsabilitatea și cu toată puterea Biserica noastră, spre slava lui Dumnezeu și a credinței noastre strămoșești”, a spus pr. Ilarie Benchea.

Slujirea arhierească

IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor pentru prezență și pentru urările de bine transmise în această zi deosebită când îl cinstim pe Sfântul Mucenic Laurențiu, dată la care în urmă cu 21 de ani, Părintele Mitropolit era ipopsifiat, iar a doua zi, pe 11 august, era hirotonit și instalat episcop de Caransebeș.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru ofranda adusă de dumneavoastră acum și am aceptat să fim astăzi aici, într-un loc mai retras, pentru că suntem în perioada postului. Sfântul Laurențiu nu a murit în laude, ci în toată slava cerească. Îmi aduc aminte mereu de martirajul lui și de faptul că am fost chemat la arhierie chiar în ziua Sfântului. Nu putem decât să-I mulțumim lui Dumnezeu și să-I dăm slavă Lui pentru toate, încercând să ne îndreptăm prin rugăciune. Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne ajute să trecem peste toate încercările. Biserica este sfântă pentru că o conduce Hristos, iar noi facem parte din ea și avem rostul nostru. Vă mulțumesc foarte mult și vă rămân recunoscător tuturor pentru dragostea dumneavoastră față de Biserica noastră”, a spus ierarhul.

La final toți cei prezenți l-au felicitat pe ierarh, i-au oferit flori și i-au urat ani buni, cu multe realizări pastorale și misionare în Mitropolia Ardealului.