IPS Laurențiu, la hramul Catedralei episcopale din Deva

620

La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Catedrala episcopală din Deva și-a prăznuit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de arhierei, preoți și diaconi condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Din soborul de ierarhi au făcut parte: Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul  Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale, dirijată de arhidiaconul Daniel Balea.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de IPS Mitropolit Laurențiu, care, vorbind despre Sfânta Evanghelie citită în cadrul slujbei, a accentuat importanța misiunii Sfinților Apostoli, și mai ales misiunea extraordinară desfășurată de către cei doi mari apostoli, Sfinții Petru și Pavel, prăznuiți în această zi.

Arhipăstorul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a mulțumit la final ierarhilor și slujitorilor veniți astăzi la sărbătoarea Catedralei din Deva, dar și tuturor credincioșilor prezenți.

Cu hramul Catedralei Episcopale se încheie ediția a VI-a a Zilelor Credinței și Culturii la Deva.

sursa: episcopiadevei.ro