IPS Laurențiu participă la Congresul internațional de Teologie de la București

697

Congresul Internaţional de Teologie „Educaţia religioasă a tinerilor în contextul secularizării actuale” a debutat duminică, 4 septembrie 2016, la București. Sesiunea festivă a congresului s-a desfășurat în Sala Conventus a Palatului Patriarhiei. Evenimentul a fost prezidat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Moderatorul întâlnirii a fost Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop Vicar Patriarhal.

Evenimentul a fost deschis de Patriarhul României care a adresat mesajul:Educația religioasă – formarea tinerilor pentru viață.

Congresul constituie un prilej pentru: împărtășirea experienței participanților în ceea ce privește educația religioasă a tinerilor în context internațional; cunoașterea proiectelor educaționale desfășurate în cadrul Bisericilor Ortodoxe surori; identificarea provocărilor actuale și a perspectivelor educaționale, pentru găsirea unor soluții, în vederea îmbunătățirii mijloacelor de informare și de formare a tinerilor pentru o educație integrativă; conștientizarea importanței și a necesității unei misiuni specifice a Bisericii Ortodoxe, pentru formarea duhovnicească a tinerei generații; dezvoltarea unor proiecte educaționale comune la nivel național și internațional; valorificarea cooperării dintre Familie, Biserică și Școală pentru educația religioasă a tinerilor, a spus Patriarhul României.

Sursa: basilica.ro