IPS Mitropolit Laurențiu, aniversat la 14 ani de la întronizare

789

Membrii Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, protopopi, conducerea și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, angajați ai Arhiepiscopiei Sibiului, preoți și credincioși au participat miercuri, 13 noiembrie, la slujba de Te Deum oficiată în capela facultății amintite pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu și a-l aniversa pe Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu la 14 ani de la întronizarea sa ca Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului.

Soborul slujitor a fost condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, care la final a evidențiat principalele realizări pe plan misionar-pastoral și administrativ din cei 14 ani de slujire a IPS Laurențiu în tronul de Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului.

Părintele Mitropolit le-a mulțumit la final tuturor pentru rugăciunile înălțate și pentru gândurile bune transmise la un moment aniversar pentru întreaga Mitropolie a Ardealului.

„Sperăm ca Bunul Dumnezeu să dea tuturor sănătate și putere de muncă, ani buni și rodnici, ca împreună să facem față problemelor mari pe care Biserica trebuie să le rezolve acum și vor fi probleme din ce în ce mai mari. Avem destule cuvinte de îmbărbătare în Sfintele Scripturi și știm că Hristos păzește Biserica Sa. Fiecare clipă a activității noastre este una de mare responsabilitate”, a spus ierarhul.