Iubire livrată la cutie în Țara Făgărașului: Campania „Ghetuţe noi de Sfântul Nicolae”

150

165 de copii din Țara Făgărașului au purtat săptămâna aceasta ghete noi la școală, la grădiniță sau la biserică. Acest lucru a fost posibil datorită dăruitorilor care au răspuns pozitiv la Campania „Ghetuțe noi de Sfântul Nicolae”, iniţiată de Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu” (ADMB) a Bisericii brâncoveneşti „Sf. Nicolae” din Făgăraş.

„Am reluat și anul acesta campania, pentru că am avut câteva «sesizări» și aduceri-aminte referitoare la bucuria și folosul pe care aceasta l-a avut anul trecut. În plus, disponibilitatea oamenilor de a se implica ne-a dat curaj să pornim din nou povestea ghetuțelor. Am avut o listă de 165 de copii, semnalați de preoții coordonatori de diverse activități educative în parohii, de profesori, de asistenți sociali, dar și de vecini atenți la nevoile aproapelui. Fiecare copil a fost preluat de un dăruitor, care i-a pregătit cadoul cu multă dragoste. Pe lângă încălțămintea nouă, au fost adăugate articole de îmbrăcăminte, jucării, rechizite, dulciuri. Această «iubire la pachet», cum am numit-o noi, a fost livrată destinatarilor de voluntarii ADMB, adică tinerii care participă în mod curent la atelierele organizate de asociația noastră. Am trăit împreună zile de bucurie intensă de toate părțile: dăruitori, voluntari, beneficiari. E o poveste minunată, în care am simțit concret prezența și ajutorul Sfântului Nicolae”, a spus Natalia Corlean, coordonatoarea proiectului.

Campania s-a desfășurat în perioada 10 noiembrie – 10 decembrie 2018 și a fost susținută de voluntarii Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu”, al cărei președinte este părintele Marcel Dobrea.