Karl Christian Felmy, prezent la Simpozionul „Credința mărturisitoare în diversitate de manifestare” de la Sibiu

1376

 

 

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu găzduiește în perioada 16-18 mai un simpozion internațional intitulat „Credința mărturisitoare în diversitate de manifestare: teologie, iconologie, muzică. Icoana-mărturie a credinței”. Invitatul special al manifestării este diac. prof. dr. Karl Christian Felmy.

Cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie din Sibiu au avut posibilitatea să asculte în cadrul simpozionului o comunicare științifică a invitatului din Germania, diac. prof. dr. Karl Christian Felmy. Prelegerea a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a facultății, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a decanului instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, a consilierului cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, a cadrelor didactice și studenților teologi, precum și a unui grup de elevi de la Liceul „Ion Barbu” din București, sosit la Sibiu în cadrul Programului „Școala altfel”, pentru a se întâlni cu diac. prof. univ. dr. Ioan Ică jr.

Prelegerea diaconului Karl Christian Felmy s-a intitulat „Icoana Mântuitorului înconjurat de puterile cerești, ca icoană liturgică” și a prezentat aspectele teologico-eshatologice din iconografia rusă și nu numai.

La finalul prezentării, IPS Mitropolit Laurențiu i-a oferit oaspetelui din Germania o plachetă comemorativă și lucrări dedicate celor 230 de ani de învățământ teologic la Sibiu și i-a mulțumit pentru prezentarea teologică deosebită.