Lansare de carte și atelier de lectură pentru copii la Brașov

1196

La Capela „Sfinţii Transilvăneni” a Parohiei Bartolomeu Nord din Braşov a avut loc în a doua duminică a Postului Mare o dublă lansare de carte şi un atelier de lectură pentru copii, organizat de filiala braşoveană a Asociaţiei „Studenţi pentru Viaţă”, în parteneriat cu Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului. Evenimentul a fost adresat în principal familiilor tinere, copiii fiind încântaţi de modul de prezentare a cărţilor, dar şi de faptul că fiecare a primit câte un exemplar din cele două volume în mod gratuit. Autoarea, Veronica Iani, a citit textul şi a răspuns întrebărilor şi curiozităţilor copiilor.

Prima carte se numeşte: „Bebe, o poveste din burtică” şi prezintă stadiile dezvoltării umane de la concepţie până la naştere

„Cartea aduce pe înțelesul copiilor cele mai recente descoperiri ale științei — pe care nici mulți adulți nu le cunosc încă — despre viața… de dinainte de viață: cea a pruncului înainte de naștere. Scrisă la persoana întâi, povestea este odiseea măreață și emoționantă a vieții redată pe limba copiilor, cu irezistibile accente naiv-comice. Iar o odisee are întotdeauna un personaj principal și un „acasă” la capătul călătoriei. Personajul sunt eu. Ești tu. Sunt copiii noștri, frații și surorile noastre, părinții noștri: într-un cuvânt, Persoana Umană în infinita ei diversitate. Iar „acasă” este familia care își așteaptă noul membru cu brațele deschise. Ca să ajungă la ei, „eroul” parcurge un drum mai lung decât întregul univers. Este prima sa „formare”. Și cea mai importantă.”, a spus Veronica Iani, autoare atât a textului, cât şi a ilustraţiilor.

Dragoste de copil

Cea de-a doua carte se numeşte „Ioana, o poveste despre Sindromul Down” şi prezintă o emoţionantă imagine a unei familii care află că fetiţa lor are această boală. Copiii, dar şi părinţii, află din paginile acestei cărţi faptul că Dumnezeu pune în inima unui astfel de copil foarte multă dragoste şi afecţiune şi că o astfel de veste nu trebuie să fie o dramă în familie.

Seara s-a încheiat cu un moment artistic dedicat primăverii.

Evenimentul se înscrie într-o serie de manifestări care pregătesc Marşul pentru Viaţă, organizat în întreaga ţară pe data de 25 martie.

Autor: pr. Costin Butnar