Liturghie arhierească în Joia Mare la Catedrala mitropolitană din Sibiu

746

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat astăzi, 13 aprilie, în Joia Mare, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia. Ierarhul a coliturghisit cu mai mulți slujitori ai Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Credincioșii au participat în număr mare la slujba religioasă și foarte mulți dintre aceștia s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre semnificațiile duhovnicești ale acestei zile din Săptămâna Pătimirilor, când cu toții retrăim momentul instituirii Sfintei Euharistii la Cina cea de Taină.

„Mântuitorul Iisus Hristos a rânduit o lucrare care să se continue în toate bisericile, în toate locurile și în toate timpurile, ca prin acestă rânduială să se împărtășească toți de jertfa unică săvârșită pe Cruce. Hristos a rânduit la Cina cea de Taină ca de fiecare dată când săvârșim Sfânta Liturghie și ne împărtășim cu Trupul și Sângele Său să devenim părtași cu El, să devenim purtători de Hristos. Când am luat Trupul și Sângele Său în noi, nu trăim o simplă amintire, o comemorare, ci Împărtășirea este o participare directă a noastră la jertfa mântuitoare”, a subliniat ierarhul.