Liturghie arhierească în prima zi din an la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1024

În prima zi din noul an mulți credincioși din Sibiu au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala mitropolitană din oraș. Sfânta Liturghie de la praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului și din ziua de sărbătoare a Sfântului Vasile cel Mare a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

La finalul Sfintei Liturghii ierarhul a vorbit credincioșilor despre praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos, care ne arată că Legea Vechiului Testament a fost respectată și împlinită de Fiul lui Dumnezeu Întrupat. IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit și despre viața, activitatea și modelul oferit de Sfântul Vasile cel Mare, a cărui Liturghie a fost săvârșită în prima zi din an, dar și despre momentul important de trecere la un nou an, când suntem chemați să înțelegem și să primim binecuvântarea pe care Dumnezeu a adus-o timpului prin Întruparea lui Hristos și venirea Sa în lume.

„Iată câtă bucurie ne poate oferi ziua de astăzi. Este atât  multă bucurie pentru că este începutul bucuriei și dacă la început avem bucurie multă avem și șansa să o înmulțim. Vă transmitem tuturor binecuvântare, mulți ani fericiți și rodnici și să ne rânduiască Dumnezeu în acest nou an mai multă liniște și mai multă pace, să ne ierte Bunul Dumnezeu păcatele făcute anul trecut și să ne ajute să fim mai buni în acest nou an”, a spus ierarhul.

Părintele Mitropolit a urat „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele și ocrotirea Sfântului Vasile cel Mare și i-a binecuvântat și felicitat pe toți credincioșii prezenți în Catedrala mitropolitană din Sibiu în prima zi din noul an.