Liturghie arhierească la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu

889

În ajunul marelui praznic al Crăciunului Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu. Locașul de cult a fost plin de credincioși veniți să prăznuiască hramul cu anticipare și să primească binecuvântare arhierească.

În soborul de preoți s-au aflat vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea, consilierul cultural eparhial, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, consilierul social eparhial, pr. Ciprian Cândea, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și alți slujtori ai sfintelor altare.

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială din Cristian a oferit un moment artistic intepretând sceneta „Irozii” și colind alături de credincioși.

Bucuria pregătitoare

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit a vorbit despre popasurile duhovnicești făcute în duminicile din Postul Crăciunului și a explicat însemnătatea duminicii premergătoare Crăciunului.

„Astăzi ne pregătim prin post pentru bucuria de mâine. Este o bucurie pregătitoare, pentru că se urmărește pe etape apropierea noastră de mister, de taină. Dacă ni s-ar dezvălui dintr-o dată taina și nu ne-am pregăti, n-am putea pătrunde înlăuntrul ei. Dacă suntem la un pas de sărbătoarea Crăciunului, să simțim în sufletul nostru această sfântă chemare, binecuvântarea dumincii care ne-a pregătit pe noi să înțelegem că Dumnezeu a rânduit toate și există o genealogie, o înlănțuire istorică a evenenimentelor pregătitoare pentru Întruparea Mântuitorului Iisus Hristos”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Părintele Ioan Coșa a mulțumit ierarhului în numele slujitorilor și credincioșilor bisericii sibiene și a amintit lucrarea social-filantropică deosebită care se desfășoară de 10 ani la demisolul bisericii, unde zilnic primesc hrană 50 de persoane nevoiașe. Părintele protopop i-a oferit în dar ierarhului o icoană a Mântuitorului Iisus Hristos.

La final credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.