Liturghie arhierească la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu

637

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat în Joia Mare Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu. La Sfânta  au participat numeroși credincioși, iar alături de ierarh s-au aflat preoții slujitori ai bisericii: pr. Ioan Oană, pr. Teodor Răduleț, pr. Adrian Răduleț și diaconul Sebastian Bratu.

Un număr foarte mare de credincioși s-a împărtășit în cadrul Sfintei Liturghii.

În cuvântul de învățătură PS Ilarion a făcut referire la faptul că în Joia din Săptămâna Sfintelor Patimi prăznuim spălarea picioarelor ucenicilor de către Hristos, Cina cea de Taina în cadrul căreia Mântuitorul a instituit Taina Sfintei Euharistii, rugăciunea arhierească și începutul Pătimirilor prin vânzarea Domnului. A îndemnat credincioșii să fie cât mai prezenți la slujbele Bisericii, ca prin smerenie și căință să ajungem să ne bucurăm și de Sfânta Înviere.

Părintele Teodor Răduleț a mulțumit Părintelui Episcop pentru bucuria de a sluji împreună, făcându-i invitația ca și cu alte ocazii să vină pentru a fi alături de credincioșii acestei parohii.

La sfârșit, ierarhul i-a miruit pe credincioși, iar părintele Teodor le-a împărțit iconițe.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică